شیر برقی

شیر هیدرولیک، از کلیدی ترین و تاثیرگذارترین بخش سیستم های هیدرولیکی هستند؛ در اصل شیر هیدرولیک به عنوان واحد کنترل و فرمان سیستم های هیدرولیکی می باشند. اطلاع از وظایف و نحوه ی عملکرد اجزاء کنترلی بسیار مهم بوده و از وظایف مهم طراح است. همانطور که می دانیم قدرت بالای سیال در سیستم های هیدرولیک به کمک پمپ و موتور تامین شده و توسط شیرهای هیدرولیک تحت کنترل قرار می گیرد. این شیرها می توانند در دو دسته ی کلی برقی و دستی تولید شوند. شیرهای دستی ساختاری بسیار ساده دارند و ساختار شیرهای برقی هیدرولیک تا حدودی پیچیده تر است. در اصل شیر هیدرولیک را طبق قواعد متفاوتی می توان دسته بندی کرد که عبارتند از: نوع عملکرد، نوع تحریک و غیره.

شیر برقی کنترل جهت هیدرولیک می‌توانند یک کله (در یک سمت دارای بوبین) یا دو کله (در دو سمت دارای بوبین) باشد

گر بخواهیم بصورت ساده طرز کار شیر هیدرولیک را توضیح دهیم باید گفت که سوکتی که بر روی شیر قرار دارد فرمان الکتریکی را به بوبین انتقال می‌دهد. همانطور که پیش‌تر گفته شد، شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت می‌تواند دارای یک بوبین باشد که به آن شیر یک کله گفته می‌شود یا دارای دو بوبین باشد که به آن دو کله گفته می‌شود.

داخل محفظه شیر یک اسپول وجود دارد که در دو طرف آن دو واشر و دو فنر وجود دارد. بر اثر فرمان الکتریکی که از سمت سوکت صادر می‌شود اسپول تغییر وضعیت داده و این تغییر وضعیت باعث ایجاد جریان سیال خواهد شد.

در این گونه شیرهای برقی اتوماتیک قسمت اصلی که باعث باز و بسته شدن شیر می‌گردد سلونوئید نام دارد. سلونوئید دارای سه قسمت قاب، سیم پیچ و سنبه است. تحرک قسمت سلونوئید شیر موجب قطع و وصل شدن سیال می‌شود. شیرهای برقی دارای کاربردهای مختلفی هستند. از این شیرها در صنایع داروسازی، صنایع شیمیایی، صنایع خودروسازی، صنایع ساخت کاشی و سرامیک، صنایع فولاد سازی و بسیاری از صنایع دیگر اشاره نمود.