سنسور القائی

 سنسور القائی

سنسور ها انواع بسیار مختلفی دارند که هر یک در بخش های مختلفی می تواند به ما کمک کند. یکی از انواع سنسور ها سنسور القایی می باشد که آن هم دارای انواعی از جمله سنسور القایی استوانه ای می باشد. سنسور القایی استوانه ای به صورت غیر تماسی می باشد و می تواند در اکثر صنعت ها کاربرد داشته باشد. روش کاری سنسور القایی استوانه ای بر اساس مدار مغناطیسی می باشد. سنسور القایی استوانه ای در مقابل فلزاتی که در مسیرش قرار می گیرند واکنش نشان می دهد و با فرستادن یک پیام الکتریکی به دستگاه کار های لازم انجام می گیرد. در واقع در سنسور القایی استوانه ای میدانی الکتریکی غالب است که می تواند فلزات را تشخیص دهد. در سنسور القایی استوانه ای سه بخش داریم که اجزای آن را تشکیل می دهد که عبارت اند از اسیلاتور، اشمیت تریگر و تقویت خروجی. در سنسور القایی استوانه ای ایجاد میدان مغناطیسی وظیفه ی اسیلاتور می باشد.

سنسور القایی مکعبی

استفاده از سنسور ها در زندگی امروزه توانسته بسیار کاربردی باشد. می توان در بخش هایی از کار بجای استفاده از نیروی کار از رباتیک و دستگاه هایی استفاده کرد که به صورت کاملا دقیق و سریع عمل کنند. از انواع سنسور ها، سنسور القایی مکعبی می باشد. عملکرد سنسور القایی مکعبی به این صورت است که توسط اسیلاتور که قطعه ای در آن است یک میدان الکتریکی مغناطیسی به وجود می آید که این میدان مغناطیسی می تواند فلزات را تشخیص دهد و در مواردی برای تشخیص مورد استفاده قرار گیرد. شکل سنسور القایی مکعبی همان طور که از نامش مشخص است به صورت مکعبی می باشد. از انواع سنسور القایی می توان سنسور القایی مکعبی ، سنسور القایی فشار بالا و سنسور القایی استوانه ای را نام برد. سنسور القایی مکعبی فقط برای تشخیص فلزات می باشد و برای جنس های دیگر از قبیل شیشه و پلاستیک و چوب و… توانایی تشخیص ندارد.

مزایای سنسورهای القایی

  • سرعت سوئیچینگ زیاد:
    برخی از سنسورهای القایی با سرعت سوئیچینگ تا 25 KHZکار میکند.
  • طول عمر زیاد:
    بدلیل نداشتن کنتاکت مکانیکی و عدم نفوذ آب ،روغن ،گردو غبار و …
  • عدم نیاز به نیرو و فشار:
    با توجه به عملکرد سنسور هنگام نزدیک شدن قطعه ،به نیرو و فشار نیازی نیست .
  • قابل استفاده در محیط های مختلف با شرایط سخت کاری :
    در محیط های با فشار زیاد دمای بالا،اسیدی ،روغنی ،آب و … قابل استفاده می باشند .
  • عدم ایجاد نویز در هنگام سوئیچینگ:
    به دلیل استفاده از نیمه هادی ها در طبقه خروجی ،نویزهای مزاحم ایجاد نمی شود.
  •  نصب سنسورهای القایی FLUSH: این نوع سنسورها توسط پوسته فلزی محصور شده است .هرگاه دو یا چند عدد از این سنسورها همسطح روی بدنه فلزی دستگاه نصب شوند رعایت فواصل نصب الزایی می باشد .
  • نصب سنسورهای القایی Non –flush: در این نوع سنسورها قسمت حساس سنسورها خارج از پوسته فلزی آن می باشد .فاصله سوئیچینگ این نوع سنسورها بیشتر از سنسورهای flush می باشد اما فرکانس سوئیچینگ آن در مقایسه کمتر است.